FILM

Film kan ses i biografen, i TV og på nettet. Derfor har vi i denne kategori givet dig en liste over både udbydere, anmeldere, inspirationskilder og meget andet. Vi håber at det kan hjælpe dig til at finde rundt i de utallige film og serier, som konstant er i udbud.

IMDB.com
Hvis du mangler inspiration, overblik eller information om film – både kommende, nye og gamle – så er IMDB din bibel. Her kan du finde alt, hvad du behøver at vide om film. IMDB er mest kendt for sine film- og TV-ratings hvor både anmeldere og almindelige seere giver deres dom. Således kan du se, hvad der rør sig i filmverdenen, hente inspiration til din næste biograffilm eller få din dosis sladder om de kendte.

Rottentomatoes.com
Rotten Tomatoes er inspireret af IMDB, men ikke lige så kendt. Her kan du ligeledes bedømme film og TV-serier, læse interviews, finde ud af hvem der spiller med i de nyeste film eller hente inspiration til din næste filmaften.

Netflix.com
Det er efterhånden de fleste, der både kender og har et Netflix abonnement. Med Netflix kan du, mod et månedligt beløb, se et stort udvalg af TV-serier, dokumentarer og film i alle tænkelige genrer. Netflix har sågar sin egen produktion af film og serier, som du naturligvis også får adgang til. Således kan du se film og serier på både din tablet, mobil, computer, TV, PlayStation og mange flere medier.

Youtube.com
Youtube bliver efterhånden brugt til alverdens ting – både musikvideoer, tutorials, interviews, reklamer, men i stigende grad også film og serier. Ofte vil man kun kunne finde kortere sekvenser, da der kan være problemer med rettighederne til at vise noget indhold på Youtube. Dog er Youtube kanalen, hvor du kan finde næsten hvad som helst, og du kan endda oprette en personlig profil og uploade dit eget indhold.

Kino.dk
Hos Kino kan du danne dig overblik over hvilke film, der vises i de danske biografer. Med en bruger på sitet kan du booke billetter alt efter hvilken biograf og hvilket tidspunkt, du ønsker at se din valgte film. Her kan du også læse anmeldelser af filmene og debattere, læse nyheder eller lade dig inspirere af listen over kommende film.

HBO.com
Hos HBO kan du, ligesom på Netflix, se både film, dokumentarer og serier, men også sport og TV – ligeledes mod en månedlig betaling. HBO producerer også både film og TV-serier, som du også får adgang til med et abonnement.

Viaplay
Det bliver mere og mere populært at købe abonnementer til film og serie, og det kan du ligeledes gøre hos Viaplay. Her får du også adgang til et bredt omfang af både film, serier og sport. Det smarte ved Viaplay er, at du kan gemme det, du gerne vil se på din mobil eller tablet, så du også kan se det, når du er offline.

Soundvenue.com/film
Soundvenue er et online magasin, som deler indhold om både musik, teknologi og film. I sidstnævnte sektion får du bl.a. guides, nyheder og anmeldelser af både nye og gamle film og TV-serier. Fordelen ved Soundvenue er, at de ofte har fokus på niche-prægede emner og film.