MUSIK

På denne liste finder du både links til sites, hvor kan lytte til forskelligartet musik, finde informationer, nyheder og artikler om musikkunstnere, nye udgivelser og koncerter, og sites, hvor du selv kan uploade din eget musik.

Gaffa.dk
Hvis du er på udkig efter spændende nyheder om musik (og til dels også film), så skal du klikke dig forbi Gaffa. Her kan du læse om alt, hvad der rør sig inden for musikverdenen, hvad enten det er koncerter, musikudgivelser eller anmeldelser. Du kan også både se og høre  musikken, der bliver skrevet om.

Soundcloud.com
Hos Soundcloud kan du uploade og lytte til musik i alle genrer. Særligt er det en platform for nye kunstnere, som gerne vil dele deres musik og få feedback af ligesindede. Det er gratis at lytte og uploade musik – du skal bare have en konto. Så kan du nemt søge rundt på forskellige playlister, genrer og kunstnere.

Last.fm
Last.fm er en portal for musikelskere, hvor du kan udforske musikverdenen med ligesindede musiknørder. Du kan forbinde dig med andre folk og følge dem, du deler musiksmag med, eller som inspirerer dig. Last.fm giver dig også mulighed for at anmelde andre folks numre og skabe overblik over den musik, du lytter til.

Youtube.com
Youtube bliver efterhånden brugt til alverdens ting – både musikvideoer, tutorials, interviews, reklamer, men i stigende grad også film og serier. Ofte vil man kun kunne finde kortere sekvenser, da der kan være problemer med rettighederne til at vise noget indhold på Youtube. Dog er Youtube kanalen, hvor du kan finde næsten hvad som helst, og du kan endda oprette en personlig profil og uploade dit eget indhold.

Kino.dk
Hos Kino kan du danne dig overblik over hvilke film, der vises i de danske biografer. Med en bruger på sitet kan du booke billetter alt efter hvilken biograf og hvilket tidspunkt, du ønsker at se din valgte film. Her kan du også læse anmeldelser af filmene og debattere, læse nyheder eller lade dig inspirere af listen over kommende film.

HBO.com
Hos HBO kan du, ligesom på Netflix, se både film, dokumentarer og serier, men også sport og TV – ligeledes mod en månedlig betaling. HBO producerer også både film og TV-serier, som du også får adgang til med et abonnement.

Spotify.com
Med Spotify kan du downloade applikationen til din desktop, mobil eller tablet eller afspille musik direkte fra din browser. Du kan søge i et næsten ubegrænset bibliotek af musik og følge andre brugere og deres playlister. Spotify har også forskellige musikkategorier, playlister og hitlister, som du kan gå på opdagelse i – de har sågar spillelister til løbeturene, som udelukkende spiller musik, der er tilpasset dit løbetempo. Med en Premium konto kan du lytte til Spotify lige så tosset du vil – ellers må du finde dig i, at der er reklamer hver halve time.

Soundvenue.com/musik
Soundvenue rapporterer ikke bare om film, men også om musik. Sitet minder på mange måder om Gaffa, da du særligt kan læse anmeldelser af eksempelvis nye musikudgivelser eller koncerter. Du får også de nyeste historier fra musikverdenen hos Soundvenue, hvad enten det er et nyt navn til en musikfestival eller en uheldig udtalelse fra en kendt musiker.

VICE.com/en_dk/music
VICE er et magasin med et særligt stort fokus på musik, men du kan også læse om meget andet. Går du til deres musiksektion, vil du nok falde over et noget anderledes, og på mange måder undergrundspræget, musikudvalg. Det er charmen ved VICE – de holder dig opdateret med det nyeste og ældste musik, som du måske slet ikke vidste eksisterede. Hos VICE kan du altså primært læse om musikken og ikke lytte til den.

Youtube
Vi kommer ikke udenom Youtube i denne kategori. Youtube er efterhånden blevet et alsidigt medie, men det bruges særligt til at lytte til musik fra. Her kan du se musikvideoerne til alverdens numre – eller uploade din egen musik.