SOCIALE MEDIER

Sociale medier er nok et af de største buzzwords for tiden, og det skyldes måske, at der er så mange af dem. De sociale medier bruges til mere end bare at samle mennesker, det bruges bl.a. også som log-in og informationsdeling. På denne liste får du et overblik over nogle af de meste populære sociale medie platforme i Danmark.

Facebook.com
Med Facebook kan du altid holde dig opdateret om, hvad der sker i dine venners, families og bekendtes liv. Du kan også følge offentlige personer, virksomheder og sågar ting, og du kan tilmelde dig begivenheder på både nationalt og internationalt plan. Facebook har også en messenger-funktion, så du kan chatte med alle dine forbindelser. Det smarte ved Facebook er, at næsten alle i dit netværk har en profil, så du let kan komme i kontakt med dem.

LinkedIn.com
LinkedIn er en professionel platform, hvor du kan oprette forbindelse til andre uden for eller inden for dit professionelle netværk. Her kan du lave et CV, som du nemt kan holde opdateret og linke til, hvis du f.eks. skal skrive en jobansøgning. På LinkedIn kan du også søge efter jobs og undersøge andre folks CV og profiler, f.eks. i forbindelse med ansættelser eller jobsamtaler.

Flickr
Med Flickr kan du dele billeder med folk fra hele verden. Du kan både bruge Flickr til at redigere dine billeder med og vise dem i et flot og organiseret layout. Du får 1.000 GB plads til dine billeder, og du kan tilgå dem fra en hvilken som helst platform hvor som helst i verden. Du kan selvfølgelig også søge på andre folks billeder og hente inspiration derfra.

Twitter.com
Hos Twitter kan du få korte statusopdateringer fra folk fra hele verden. Du kan følge offentlige personer som eksempelvis Barack Obama eller dine venner og familie – så længe de har en konto. Du kan ikke skrive mere end 140 tegn i hver opdatering, hvilket gør at opdateringerne ofte har en poetisk eller politisk vinkel.

Pinterest
På Pinterest kan du samle inspiration fra andre brugere og de billeder, de uploader. Du kan skabe dine egne ’opslagstavler’, hvor du kan tilføje billeder til inspiration eller til gavn for andre. Du kan f.eks. finde en lang række DIY guides eller træningsprogrammer, som du selv kan kategorisere på din egen opslagstavle.

Google Plus
Ligesom med Facebook, så kan du med en Google+ profil oprette kontakt til både venner og bekendte. Din konto er forbundet med nogle af Googles større applikationer såsom Youtube, Google Calendar og Google Photos, som gør sitet yderst funktionelt og sammenhængende. Ulempen ved Google+ er dog, at det ikke er ligeså udbredt som Facebook, hvorfor det kan være svært at opnå et lige så stort netværk.

Instagram
Med Instagram kan du redigere billeder og videoer, som du kan dele med dit private netværk eller med hele Instagram. Her kan du tilføje filtre til dine billeder eller redigere farver, skygger og andre elementer. Du kan følge offentlige personer, virksomheder eller andre, der har en Instagram konto.